4.07.2019

Labirent

Labirent 

Her insan kendi labirentinde yolculuk eder ve kendi yarattığı çıkmazların düğümlerini çözmek için uğraşır. Her yeni yol aslında yeni bir çıkmazları getirir karşısına.Her çıkmazda belki yeni yollar bulmasına neden olur.Bilir insan labirentinin her bir köşesini düşüncelerinde büyüttüğü o kalın duvarları.Yaşı ilerledikçe kaybolmaz labirentinde tanıdıktır çünkü tüm korkuları,düşüp kalktığı çukurları,engelleri her şeyi tanır bilir yaşamının en uçsuz zerrelerini. Bu kör zaman da en ücra köşelerini yitirilmiş aşklarını,kişilerini, sevgililerini en mutlu anlarını veya tüm hayal kırıklarını  hepsi tanıdık gelir çünkü tüm bu duvarlar yazılmıştır hafızalarının en ücra noktalarına.

Herkes duymadığı,bilmediği şeylerden korksa bile insanoğlu aslında en çok bildiği şeylerden korkar.Çünkü orada bütün hayal kırıklıkları vardır bütün üzüntüleri, yanlışları, yalanları, yaşamı. Kısacası Kendisi vardır.

Fare- Peynir-Labirent deneyinde ; Fareler eğitimli veya eğitimsiz olsalar bile hedefi yani peyniri eninde sonunda aldığını tespit edilmiş.Neden mi?

Çünkü fare bile labirentte peyniri bulamadığı yola asla girmezmiş.

 Einstein bu konuyu çok güzel anlatmış aslında "Aynı şeyleri tekrarlayıp farklı sonuçları beklemek en büyük çılgınlıktır" diye .

Olsun Çılgınım sanırım. Bana da yazıklar olsun bir fare kadar olamadım şimdiye kadar.


Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Hayata dair yazısına atıf.



Bir Şansım Olsaydı Eğer yazım için : https://semihtorun.blogspot.com/2018/03/bir-sansm-olsayd-eger.html


Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa